vrijdag 4 augustus 2017

Kilometers vreten, Farmington

Ik dacht, hoopte, vanochtend als een chocolaatje wakker te worden(gister een tomaatje, vandaag...een chocolaatje)helaas voelde ik me meer een red hot chili pepperšŸ˜³grote pot aftersun bij de Walmart gekocht! Tentje(met zand)opgeruimd en weer vertrokken van dit mooie bijzondere plekje!
Fabian wilde graag nog met Anne naar de Lower Antelope Canyon, ik vind het wel schattig dat hij alles wat hij zo mooi vind aan haar wil laten zien. We hebben gister online geboekt, 9.20u, goede tijd voor de mooiste kleuren van de slotcanyon. Wij hebben ze afgezet bij de Canyon en zijn naar de Safeway en de Walmart gegaan. De tocht door de canyon duurt max. 75 minuten en we hadden al van de buurtjes gehoord dat je er nog wel een uurtje aan vast kan knopen, de groepen gaan af en aan de canyon in dus ook daar moet je nog wachten. Half 12 waren we terug bij de Canyon en kwart over 12 waren ze terug. Ze vonden het heel mooi en hebben weer mooie foto's gemaakt. Fabian zei al, dat is goed verdienen voor die indianen. Zoveel groepen per dag, 7 dagen per week de hele dag door, 25 dollar voor de canyon en nog 8 dollar omdat je op indianengrond bent, big business! Maar het is wel de moeite waard, de canyon is prachtig. Je gaat via trapjes een kloof  de grond in, door water/wind hebben zich hier hele mooie vormen en kleuren gevormd. ze kwamen dan ook terug met ieder meer dan honderd foto's, hierbij een selectie.Hier kom je de kloof uit waaronder zoveel moois te zien is
En van Fabian.20 jaar terug zijn er hier 11 mensen/toeristen verdronken door een flashflood, In het begin van de Canyon staat een herdenkingsbord met de namen van deze mensen. Sindsdien zijn de veiligheidsmaatregelen flink aangescherpt en sluit de canyon als er maar enigszins kans is op een flashflood, ook zijn er meer trapjes aangebracht om uit de canyon te klimmen mocht het nodig zijn.

Daarna kilometers vreten, eerst 200km rechtdoor, in het begin mooi maar na een tijdje heb je het wel gezien. Ik had een hotel met goede recensies, Comfort inn in Farmington, wij vonden het echter best wel verouderd het kon van binnen wel een opknapbeurt gebruiken. De bedden lagen echter prima, de badkamer was netjes en er was warm ontbijt. We moesten nodig wassen en normaal is er altijd een laundry in het hotel aanwezig, hier dus niet. Michel en ik naar de plaatselijke laundry, daar zaten we dan tussen de locals onze wasjes te draaienšŸ™„
Toen we allen weer voorzien waren van fris en schoon ondergoed zijn we gaan eten bij de Outback, lekkere Ahi tuna, filet mignon en hamburgers voor de mannen. Op de kamer alle social media bijgewerkt en weer lekker een nachtje in een hotelbed. Morgen hebben we weer een bijzondere overnachting op bijna 4000 meter hoogte.

5 opmerkingen:

 1. Dat geeft weer een hoop USA heimwee ☹️ En ziet er allemaal weer super mooi uit. Gelukkig hebben we voor volgend jaar ook weer een campertocht naar deze bekende plekken weten vast te leggen ������ (Maar eerst over 4 weken naar Canada en in januari AustraliĆ« bekijken��)

  Grtz Gert (AVusa)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig, gelukkig je blog gevonden !!
  Van het weekend heerlijk leesvoer yeah !!
  Super fraaie foto's !!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een prachtige foto's van de canyon, wil weer terug

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey hoe raar, doen ze de tour nu omgekeerd? In 2012 gingen wij naar beneden waar zij bovenkomen?
  Hebben net zo'n foto, maar dan afdalend...
  Nog altijd even mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij ons in 2012 ook, maar ik begreep dat nu de fototour daar naar beneden gaan, die kom je dan onderweg tegen. Er zijn nu ook 2 maatschappijen daar die de tour doen, Ken's en Dixie, in 2012 was het er maar een.

   Verwijderen