woensdag 2 augustus 2017

Lone rock Lake Powel

Fabian wilde nog graag met Anne de Canyon overlook trail doen, deze vindt hij heel mooi, een korte trail maar wel omhoog naar een mooi uitzichtpunt. Net na de tunnel moet je een parkeerplekje vinden wat niet altijd makkelijk is, we vonden uiteindelijk een plekje.
Het blijft idd een hele mooi trail en we hebben weer genoten van het uitzicht over een van onze favoriete parken Zion, jammer dat het ook in dit park steeds drukker wordt, als je op de campground staat heb je er trouwens minder last van. Zion rijdt je uit via de Mount Carmel scenic way, net sprookjesland met al die kleuren.Voor we naar Lake Powel gingen hebben we nog een stop gemaakt bij de Paria movieset, hier zijn veel films opgenomen, de set is eerst in brand gegaan, later hebben vrijwilligers de set weer opgebouwd waarna hij door vandalisme weer in brand is gestoken. daarna is hij niet meer opgebouwd, de omgeving is echter prachtig, zoveel kleuren in de rotsen dat alleen dat al de moeite waard is, je rijdt 5 mile over een onverharde weg, redelijk goed te berijden en gaat dezelfde weg weer terug.

Daarna door naar Lake Powel waar we wilden kamperen op het strand bij Lone rock.
 Toen we aankwamen stond het vol met campers, gelukkig konden we nog een mooi plekje vinden vlak langs het water. Michel en ik gingen boodschappen doen, Fabian en Anne gingen lekker zwemmen.

We zijn ook nog gaan informeren voor het kanovaren wat we morgen willen doen, ze hebben voldoende kayaks dus bespreken is niet nodig. We spraken nog Nederlanders in de Walmart, uiteindelijk duurde ons bezoekje aan de Walmart wat langer dan gepland en maakten Fabian en Anne zich al zorgen waar we bleven. Voor het eten moesten we weer terug naar Page waar we gegeten hebben bij John's Texas bbq. Je zit hier aan lange tafels, grote emmers pel pinda's op tafel.  Het eten wordt bereid in grote BBQ's het is prima eten, niet hoogstaand maar gaat vooral om de sfeer. Er speelt elke avond een life band. Nu hebben wij 2 cd's voor onze roadtrips, de Eagles en Johnny Cash, vooral de laatste wordt niet echt gewaardeerd door de kids op de achterbank, laat nu het eerste nummer dat de band speelde van Johnny  Cash zijn, nee toch!
Toen we terug reden naar Lone Rock zagen we een hele donkere lucht, we dachten dat deze nog voorbij de campground was, toen we echter de weg naar Lone rock insloegen bleek de donkere wolk precies boven onze tent te hangen, weer regen en onweer, dit keer gelukkig maar kort.
We hadden 2 hele schattige blonde Nederlandse buurjongetjes naast ons van 8 en 5, die van 8 is morgen jarig en  wordt 9. Hij vroeg aan Fabian of hij misschien marshmallows luste, Fabian houdt er niet zo van maar Anne wel, die lag echter al in het tentje met gepoetste tandjes dus moest Fabian het wel eten. Hij heeft nog even met de buurman gekletst. Later klaarde het helemaal op, een prachtige sterrenhemel, Michel en ik hebben nog een tijdje gezellig met de Nederlandse buren gezeten met een lekker flesje Corona😄en ik zag een hele mooie vallende ster😄

2 opmerkingen:

  1. Prachtige reis maken jullie door wat mij betreft het meest bijzondere deel van de VS. En wat een mooie foto's weer. Veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke verslagen Ina! Ik geniet er iedere keer weer van vooral omdat alles zo bekend is. Leuk dat jullie ook bij John's Texas bbq gegeten hebben. Wij vonden het vlees daar eigenlijk wel erg goed :)

    Groetjes Marja

    BeantwoordenVerwijderen