zaterdag 26 augustus 2017

Laatste dagen en naar huis

Vanochtend zijn Michel en ik samen naar Loek en Gepke gereden om onze kampeerspullen en koelbox af te geven. Fabian en Anne bleven in het hotel om nog even te zwemmen. Om de files op de snelwegen te omzeilen zetten we de TomTom op snelwegen vermijden, altijd leuk om binnendoor te rijden. We reden door mooi aangelegde wijken, alles  keurig onderhouden.
Ze hebben hier ook van die wijken speciaal voor ouderen, alles is er aanwezig, van zwembad, tennisbanen tot golfbaan, fitness, dans, zang en kaart clubjes. Er is meestal ook een gezondheidscentrum met fysio etc. Alles binnen de compound met veel vertier voor de ouderen, misschien zie ik het wel mooier dan het werkelijk is maar het lijkt me ideaal voor de oudere mens. Nu heb je hier in dit land genoeg ruimte, in ons overvolle kikkerlandje is zoiets helaas niet te verwezenlijken.
Op een gegeven moment zien we een vos door een van de mooie wijken lopen! Bij het huis van Loek en Gepke aangekomen zagen we tegenover het huis allemaal prairiehondjes, jammer dat ik mijn camera niet mee had genomen. Loek was er niet, we hebben nog even gezellig met Gepke gekletst, en toen weer terug naar het hotel. 
In de middag zijn we naar de Park Meadow mall gegaan, een heel mooie mall vinden wij. Bij Victoria secret zijn we goed geslaagd, ze hadden hier mooiere spullen dan in Vegas waar de neon kleuren schijnbaar hot waren😳 ook her en der wat shirtjes en bloesjes bij de bekende winkels.
Fabian heeft nog voor een nieuwe rugzak gekeken maar degene die hij in de outlet had gezien vond hij toch mooier, die hadden ze hier ook maar voor meer dan het dubbele bedrag. De outlet is hiervandaan een kwartiertje rijden, nadat we een lekker ijsje bij Dairy Queen hebben gegeten zijn we daar nog even heen gereden, Fabian ook weer blij met een nieuwe rugzak van Northface.
Fabian en Anne hadden een schema gemaakt waar ze de laatste dagen nog wilden eten, gister was het Longhorn, vandaag is Olive garden aan de beurt en morgen voor we naar het vliegveld gaan nog naar Applebees. Olive garden was weer heerlijk vandaag. Terug in het hotel de koffers pakken, morgen voor vertrek gaan we ze wegen🙄🙄
Na het ontbijt de laatste spullen in de koffers, op die van Michel na waren ze allemaal binnen het toegestane gewicht. Nu moet ik er wel bij vertellen dat Michel alles mee terug naar huis wil nemen, waar wij een halve fles doucheschuim achter laten in het hotel neemt hij het mee terug. Anne kreeg dan ook een tasje met spulletjes(scheerschuim etc)van Michel omdat zij nog kilo's over had. Op het vliegveld hebben we dat stiekem alsnog achtergelaten😜😜.
We vlogen pas om half 6 dus nog alle tijd. We zijn nog even naar down town Denver gegaan. Denver wordt ook wel de mile high city genoemd, buiten op de trap bij het Capitol zijn wat signs waar het precies 1 mile hoogtemeters is.
We konden nog net met een tour mee in het Capitol state building maar deze vrouw bracht alles zo saai dat we snel afhaakten, dat hebben we wel eens anders meegemaakt. Je mag ook zelf rondlopen dus dat maar gedaan.Gallerij van de Presidenten

Wie zou hier nog komen ;)
Ook buiten rondom het Capitool is het een mooi gebied, mooi aangelegde tuinen, veel eekhoorntjes, monumemjes, o.a. een replica van de Liberty Bell, Larry vertelde ons dat toen hij in Philadelphia de echte Liberty Bell aanraakte hij tranen in zijn ogen kreeg, een echte patriot, zelfs toen hij dat vertelde werd hij emotioneel. Michel heeft deze replica even aangeraakt, speciaal voor Larry.Tegenover het Capitool is het stadhuis, ook een mooi gebouw, links de bibliotheek en het museum of art, rechts loop je via de vijver naar het winkelgebied.  Helaas geen tijd meer om nog even door de winkelstraat te lopen.
StadhuisLinks bibliotheek, rechts Museum of art

En nog wat foto's rondom het Capitol state building.Capitol state buildingVoor we naar het vliegveld vertrokken nog even lekker geluncht bij Applebees. 
Bij het vliegveld zette Michel ons af met de koffers( onze gelegenheid om zijn douche spulletjes te lozen😉) We konden gelijk alle koffers afgeven bij Lufthansa en kregen de boardingpasses, intussen  bracht Michel de auto weg en kwam met de shuttlebus naar het vliegveld.
De punten van de tent moeten de Rocky mountains voorstellen
Omdat wij er zo eerlijk uitzagen 😜 kregen we een Tsa stempel op de boardingpass voor een snelle security check. Voor we het wisten stonden we al bij de gate, een goed teken dachten we toen nog 🤔 2 jaar terug hebben we ivm een orkaan een dag vertraging gehad op Denver, nu was het prachtig weer.
Nog even controleren of de vlucht op tijd gaat......
Alles ging op tijd, er kon niets mis gaan dachten we toen nog..... er werd omgeroepen dat we konden gaan boarden, de piloten startte de motoren en laten ze op dat moment iets ontdekken wat niet helemaal goed klonk.... Het boarden werd uitgesteld, over een uurtje zouden we meer horen, we zagen mounteurs bezig met de motor, na een uur kregen we te horen dat het iets langer zou duren en over een half uur zouden we nieuwe info krijgen. Door het raam zagen we de monteurs druk bezig met de motor, hel leek wel of hij helemaal gedemonteerd werd, het zag er in ieder geval heel spectaculair en vooral niet goed uit. We waren er al over uit dat we onze connected flight in Frankfurt sowieso niet zouden halen. Bij het volgende bericht werd er gezegd dat het zeker nog een uur zou duren en mochten we vouchers halen voor eten en drinken, honger hadden we niet, in de middag nog Applebees aangedaan. 
Gezien de staat van de motor, van wat wij door het raam zagen, was ik al bang dat we vandaag niet weg zouden komen. Om half 10 kregen we echter de melding dat we toch konden gaan boarden, In plaats van half 6 vlogen we uiteindelijk pas na 22.00 uur.  Anne had ons een "opwekkend" verhaal over haar ouders verteld waarbij ook een technisch probleem de vertraging veroorzaakte, zij stegen uiteindelijk op en moesten snel weer terug omdat het technische probleem blijkbaar niet was verholpen, zij dachten toen dat hun laatste uren waren geslagen en dat gelukkig alles goed geregeld was voor de kinderen 😳.
Toen wij opstegen maakte het vliegtuig ook een hard en vreemd geluid wat de nodige angst kreetjes in het vliegtuig opleverde, ook later ging het vliegtuig een beetje vreemd heen en weer met de nodige geluiden, niet echt prettig als je net gezien hebt dat de motor half uit elkaar lag, zouden ze een schroefje zijn vergeten?? Na een uur vliegen leek alles weer normaal, ruim 41/2 uur later dan gepland kwamen we veilig in Frankfurt aan. Daar stond een dame die ons vertelde wat we moesten doen. We hadden allemaal onze connected flight gemist. Mensen uit Kopenhagen vlogen de volgende dag pas door, balen! Milaan moest snel naar de gate, ook Amsterdam(alleen wij) moest zo snel mogelijk naar de gate want ze waren al aan het boarden, nu is Frankfurt niet bepaald een klein vliegveld! Trappen op en af, lift, roltrap, treintje enz. toen we eindelijk vlakbij de gate waren moesten we eerst weer door security, die lieten ons niet door omdat we eerst een nieuwe boardingpass moesten halen..... 🙄 weer terug met het treintje, trappen, lift, roltrap enz. Toen we eindelijk bij de Lufthansa balie waren, samen met de Italianen die hetzelfde probleem hadden zou het vliegtuig allang zijn vertrokken, we kregen de boardingpasses en ik vroeg of het nog wel zin had omdat ze nu al vertrokken zouden zijn, de medewerker ging bellen en zei dat we geluk hadden, ze hadden vertraging dus als we snel waren konden we nog mee. Wij weer rennen, trappen, treintje etc. etc. We hebben veel km gemaakt/gerend. Bij security stond een lange rij dus daar, tot ongenoegen van de rij voor ons, voorgedrongen, samen met de Italianen. Bij de gate konden we gelijk aansluiten bij het boarden.  Uiteindelijk kwamen we ruim 4 uur later dan gepland in Amsterdam aan.
We hebben weer een mooie afwisselende reis achter de rug, behalve de Sulphur creek trail hebben we alles kunnen doen wat op de planning stond, zelfs geschoten in de desert met Larry, een hoogtepunt voor Fabian. Een veelgestelde vraag: of we onderhand nog niet uitgekeken zijn in Amerika kunnen we volmondig beantwoorden met...... Nog lang niet! 😄

2 opmerkingen:

  1. Hahahaha hoe kan je uitgekeken raken :-0
    Pff jongens wat een land, echt zo gaaf!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk jullie avonturen gevolgd te hebben kon ik al lekker in de stemming komen voor onze rondreis.

    BeantwoordenVerwijderen