maandag 7 augustus 2017

Uniek plekje op hoogte, Red mountain pass

We hebben lekker geslapen, ik iets korter, even wat verslagjes geplaatst en whatsapp met Natasja die met Luuk bij oma en opa zou gaan eten.
Na het ontbijt eerst even langs de Walmart, proviand halen want op de berg heb je niets. Het was niet zo ver rijden, via Durango gingen we de Million dollar highway op(550)een mooie weg die slingerend allerlei passen overgaat. Wel soms irritant als je dan wat happy campers voor je hebt die met 20 Miles de berg op en af gaan, de vrachtwagens denderen hier gewoon door. We zijn nog gestopt in Silverton, een oud mijnwerkers stadje waar de trein vroeger stopte, je kan nu nog een treinreisje maken van Durango naar Silverton. Er zijn veel souvenirs winkeltjes, leuk om doorheen te struinen. We hebben wat gegeten in een saloon, Michel wilde koffie, het meisje dat bediende zei dat als hij lekkere koffie wilde, hij beter bij de buren kon halen, hij mocht het hier gewoon opdrinken dat zie je niet in Nederland, we hebben dit ook al eens met milkshakes gehad, haal maar bij de buren die hebben heel lekkere milkshakes.Ik wilde nog langs een ghost town, Irontown, eerst reden we er voorbij, terug zagen we het opeens. De kinderen zijn geen fan van ghosttowns, zodra we de auto uitstapte werden we aangevallen door  muggen, het is hier erg vochtig, de laatste dagen heeft het veel geregend en afgelopen winter veel gesneeuwd. DEET gespoten en snel tussen de mijnwerkers huisjes doorgelopen, leuk om even te zien.

Daarna op zoek naar de cabin die we voor vannacht hebben geboekt, ook deze reden we in eerste instantie voorbij. Even gevraagd aan wat oudere locals die langs de weg stonden, altijd leuk zo'n praatje wat altijd begint met "Welcome in Our country". We moesten een dirtroad nemen tegenover de bearpass, die hadden we gezien, de dirtroad ging behoorlijk steil omhoog, eerst kom je langs Paul's logde, na 2 bochten zou ons huisje, de Mountain Belle cabin, moeten zijn, ook die reden we eerst voorbij waarna we op een slecht stukje dirtroad kwamen, snel keren en toen hadden we het snel gevonden. Iedereen vond het een prachtig plekje boven op de berg op 11.600 feet.
Het huisje is helemaal van hout met een grote veranda, helaas was het wat bewolkt en maar 12 graden. Michel heeft in het huisje het houtkacheltje opgestookt. We zijn wel buiten gaan bbq-en zodat we onder het eten van het mooie uitzicht en alle wildflowers konden genieten. Af en toe even naar binnen om op te warmen.slaapkamerAvondrood
Na het eten hebben we nog wat spelletjes kaart gespeeld. Michel had het kacheltje zo hard opgestookt dat we nu steeds naar buiten gingen voor wat frisse lucht en wat raampjes open hebben gezet. Fabian en Anne sliepen in de nok waar 6 matrassen lagen, het was daar wel heel warm, warmte stijgt naar boven.
We hadden alleen meer wildlife verwacht hier op de berg, er vlogen wat vogels en heel in de verte zagen we wat hertjes, de locals vertelden ons dat het huisje eigenlijk te hoog is voor bijvoorbeeld beren, die gaan liever wat lager waar het wat warmer is, wel hebben we weer marmotten gezien toen we de dirtroad opreden.


 Michel zei dat als we vannacht naar het toilet moesten we nog wel een blokje hout erbij konden doen maar dat hebben we niet gedaan het bleef zo warm in het huis.
Het was hier boven op de berg heel donker en stil, echt een uniek plekje.

4 opmerkingen:

 1. Wat een geweldig plek om te overnachten !!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik was zo benieuwd wat jullie hiervan vonden! Gaaf plekje hè! De foto's zijn zo herkenbaar. De beide Michels houden wel van stoken en BBQen, de foto's zijn zo inwisselbaar haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was een heel goede tip Elly, zoals zovelen ;) Volgende 2 nachten sliepen we ook op dezelfde plekjes als jullie op de campground, dan weet ik zeker dat onze tentjes passen op de site :)

   Verwijderen