zondag 30 juli 2017

Zion, attack by nature

Vandaag verlieten we het drukke Vegas.😄Om 9 uur vertrokken we op weg naar Zion, onderweg bij Mesquitte wat gegeten en natuurlijk weer een lekker ijsje, daar is altijd nog wel plek voor. Het was heerlijk weer, we stonden weer op hetzelfde plekje als 2 jaar terug, B6, op Watchman campground in het park.
Door de regen van de afgelopen dagen was het water van de Virgin river, riviertje achter de tent, nog een beetje bruin maar we zijn toch lekker even gaan zwemmen. We hadden banden mee waarmee je de rivier af kunt dobberen, de stroming was op sommige plekken best wel sterk, onze banden helaas niet, Fabian ging als eerste door de rapid/stroming, we hoorden een harde schreeuw, hij botste hard tegen alle rotsen aan, geen succes dus, Anne schrok van de schreeuw van Fabian en kon gelukkig net op tijd stoppen voor de stroming. We zagen andere mensen zelfs met kleine kinderen door de stroming gaan maar waarschijnlijk hadden zij betere bandjes/bedjes?
De volgende aanval door de natuur overkwam Michel, hij zat een beetje te dutten in zijn stoeltje naast de tent toen een eekhoorn in zijn teen beet😂 Kwamen wij terug met blauwe plekken van de rotsen in de rivier is hij aangevallen door een eekhoorn😳
Voor het eten wilden we nog een stukje in het park gaan lopen, het was inmiddels iets minder warm en druk, we hebben het eigenlijk niet eerder zo druk gezien in Zion, de auto's stonden tot in het dorp geparkeerd, gelukkig hebben we daar op de campground geen last van. Ook de shuttle bus was nu rustig, we zijn uitgestapt bij Zion logde en daar begonnen aan de Emerald Pools trail, vandaar wilden we terug lopen via de Kayenta trail. In het begin zagen we een grote tarantula spin op het pad. Ook een mooi hert met gewei, hertjes lopen hier sowieso veel en nog een wild turkey familie.

We liepen te ver door voor de Kayenta trail en waren al voorbij de middle pool, bijna bij de upper, weer terug gelopen en toen wel goed de Kayenta trail op, een hele mooie wandeling en goed te doen. We zagen nog 2 tarantula's en een mooi hert maar die rende snel weg voor we een foto konden maken.
Terug bij het visitors center zagen we nog mooie grote hagedissen.
We wilden gaan bbq-en en hadden allerlei vlees gekocht, is er een Fire ban, ondanks de flash floods van afgelopen week is er enorme droogte en mogen er geen open vuurtjes gestookt worden. Dan maar op het gas in de koekenpan gebakken, alsnog lekker.
Nog even genoten van de mooie sterrenhemel en de Melkweg, helaas lukte het me niet hier een foto van te maken, ik denk dat mijn camera(of ik) tekort schiet hiervoor. Daarna lekker weer het tentje in, morgen verder naar Page, dit keer een flash bezoek aan het mooie Zion.

3 opmerkingen:

 1. Heel leuk om jullie verhalen weer te lezen!
  Wij zijn in januari dit jaar van Las Vegas naar Moab geweest via dezelfde route. Het was prachtig met veel sneeuw.
  Leuk om het nu in de zomer te zien!
  Veel plezier verder !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is Zion toch mooi he!
  Maar die tarantula.........die hoef ik niet tegen te komen :)

  Groetjes,
  Reny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ontzettend leuk om jullie prachtige foto's te bekijken ,En jullie belevenissen te lezen ,Geniet

  BeantwoordenVerwijderen