woensdag 19 juli 2017

Dag 3: naar Moab

We hadden vannacht redelijk geslapen, Michel en ik waren om 6 uur al wakker en zijn het rondje wat we gister hadden gelopen nog eens gaan doen, kijken of we nog wat wildlife tegen zouden komen. De familie kalkoen zagen we weer en twee herten waarvan een met een enorm gewei, helaas in de struiken  dus geen foto. Er wordt hier gewaarschuwd voor elanden maar die hebben we niet gezien, wel een mooi vogeltje.
Toen we terug bij de tent waren werden Anne en Fabian ook wakker. Zij hadden iets minder geslapen omdat Fabian zijn luchtbed steeds leeg liep, onderweg kopen we wel een nieuwe.
We gingen ontbijten in het dorpje Rifle, een half uurtje hiervandaan, deze gemeenschap heeft het 2nd Amendment, het recht om jezelf te verdedigen, hoog in het vaandel staan, overal staan geweer afbeeldingen op de etalage ruiten. We wilden gaan eten bij een restaurant waar de serveersters met holster en pistool serveren, helaas was deze dicht. Een veteraan marinier, herkenbaar aan zijn cap, adviseerde ons de Whistler pig, een heel ander soort restaurantje, alles organisch, granola producten, biologische koffie. We hebben hier heerlijk buiten gegeten. We zagen 2 hele mooie vlinders, heel groot, geel met zwart, ze maakten geluid als een vogel, de Monarch vlinder, helaas blijven ze niet zitten voor de foto. Na een heerlijk ontbijt gingen we weer verder.


Onderweg in Grand junction bij de Walmart een nieuw luchtbed gekocht. Gelukkig hebben we navigatie in de auto want de nieuwe TomTom die Michel heeft gekocht is niet bepaald gebruiksvriendelijk, lifetime updates maar hij kan de Walmart in GJ niet vinden? Misschien doen wij iets fout maar de oude was toch heel wat makkelijker in het gebruik. 
Vanaf de I70, een van de mooiste grote snelwegen hier in het westen namen we de 128 naar Moab, een scenic route langs de Colorado river. Eerst kom je nog langs de ghost town Cisco, dat vonden wij niets aan, daarna een mooie slingerweg door de canyon, langs de rivier met mooie fotostops. Ik wilde een foto maken van de auto met Fabian en Anne door het open dak, Fabian vroeg of Anne hem iets verder open wilde doen, toen werd hij bijna onthoofd, ze drukte op het verkeerde knopje en in plaats van verder open ging hij verder dicht, ze heeft wel een kwartier de slappe lach gehad, Fabian leek net een hondje die boven water probeert te blijven als hij bijna verdrinkt zei ze😂. 
Rond 2 uur waren we in Moab, het was toen al 38 graden! De laatste keren hadden we hier een huis gehuurd, helaas waren deze op onze data allemaal verhuurd, nu we toch aan het kamperen zijn maar op de stadscamping geboekt, heel anders dan de natuur maar je loopt s'avonds zo het stadje in met leuke winkeltjes en restaurantjes.
We zijn nog even richting Canyonlands National park gereden, kijken of the Long canyon dirt road te berijden is. We zijn een stukje op weg gegaan, er is hier een tricky stukje van zo'n 300 meter, de Pucker pass, we waren halverwege toen we een mooi fotomomentje zagen, en we konden gelijk kijken of het te doen was met de auto, dit was ook het enige plekje waar je de mogelijkheid had om nog te keren. Gelukkig zijn we gestopt want het was echt niet te doen, een kuil van meer dan een meter diep, Michel heeft de auto maar gekeerd, wij bleven buiten want zelfs keren vonden we eng op dat stukje, Anne wilde zelfs terug gaan lopen, zij vond het eerste stukje wat nog te doen was al eng.

Dat is wel erg diep!

Weg inspecteren


Hier kan je niet meer keren
Toch maar niet, niet te doen
We hebben nog wel een aantal mooie foto's gemaakt, het is hier een prachtig gebied.
 S'avonds zijn we gaan eten bij pasta Jays, erg lekker, ze hadden een gezellig terrasje maar met inmiddels 41 graden zijn we toch maar binnen gaan zitten. We hebben ons toetje genomen bij Frozen yoghurt, jammie!  Hebben nog winkeltjes gekeken, met veel interesse gingen Fabian en Anne een galerie binnen met prachtige foto's, Fabian heeft met zijn mobiel wat foto's gemaakt van plekjes waar we morgen heengaan om ideeën op te doen voor de Challenge. Bij de tent hebben we alle vandaag gemaakte foto's bekeken  op de IPad en besproken 😉, Michel moest er al om lachen, tot nu toe houdt de foto challenge de gemoederen bezig😄 Ik kreeg wel wat kritiek, wie boekt er nu een camping met deze temperaturen!  Ik moet ze wel een klein beetje gelijk geven😏

2 opmerkingen:

 1. Wat leuk! Deze route ga ik in oktober doen met mijn 3 nichten.
  Dan gelukkig iets minder warm in Moab! Ik geniet nu alvast met jullie mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is het daar mooi! Ik wil daar ook een keer terug!
  In Texas zou ik ook niet direct,in een tentje slapen:hot hotter hottest😱
  Geniet nog lekker verder!

  BeantwoordenVerwijderen