zaterdag 29 juli 2017

Nog een dagje Capitol reef en weer goed nieuws

Vanochtend lekker rustig aan gedaan, Michel en ik zijn weer naar het visitors center gegaan, ze adviseerde nog steeds de Sulphur creek niet te doen, het water staat hoog, de stukkken die redelijk droog zijn plakt alle modder aan je schoenen wat zwaar loopt en er was nog altijd 40% kans op regen in de middag. Wel vreemd omdat het in het park heerlijk weer is en strakblauwe lucht, de regen valt ook niet in het park maar verderop in de bergen. 5 jaar terug hebben wij de Sulphur creek gelopen, een van de mooiste wandelingen die we hebben gedaan, je loopt door een smalle creek van boven naar beneden, van Chimney rock terug naar het visitors center. je klimt een aantal keer langs een watervalletje naar beneden en kan dan ook onder de waterval staan, daarbij loop je door een prachtige omgeving, wij hadden toen de ideale omstandigheden, glashelder water, het had al een tijd niet geregend. Nu is het water chocolade bruin. De ranger in het visitors center zei heel misschien morgenochtend als het niet teveel regent vandaag en je vroeg begint.
We besloten de trail die we morgen onderweg zouden gaan doen dan nu te lopen en evt. morgen nog de Sulphur creek voor we verder gaan naar Cedar breaks.
De lower Calf creek falls ligt op een uurtje rijden van Capitol reef, je gaat een pas over van 10.000 feet, we dachten dat we langs de weg een beer zagen maar het was een zwarte koe, black angus, het is hier een open range area, regelmatig moesten we stoppen omdat er koeien op de weg liepen. Op een gegeven moment reden we op een richel met aan beide kanten afgronden, heel erg mooi.
De trail naar lower calf creek falls is ongeveer 12 km heen en terug, een mooie wandeling, voor Amerikaanse begrippen redelijk vlak voor ons geaccidenteerd. Weer hoorden we in de verte onweer, wel een beetje eng tussen de canyon maar gelukkig trok het de andere kant op. Het was erg druk bij de waterval, een hele groep was aan het zwemmen onder de waterval. Fabian vond het jammer dat ze geen zwemkleding bij zich hadden, waarom heb je dat niet gezegd, ik had gezegd dat je onder de waterval kon staan dan wordt je ook nat lijkt me en zou een zwembroek handig zijn.... ze wilden niet in hun sportbroek in het water anders moesten ze nat teruglopen, 🙄met 30+ graden ben je naar mijn idee zo droog, ik ben in ieder geval lekker met de voetjes het water ingegaan😜 Doordat het wat bewolkt was zag je de kleuren achter de waterval, gevormd door alg, wat minder, ook alle mensen in het water is wat minder voor een mooie foto🙄

Op de terugweg zagen we nog hiërogliefen op de bergwand.

Ik denk dat we er ongeveer 2 1/2 uur over hebben gedaan inclusief even bij de waterval gezeten. Nu hebben onze kinderen er een flink tempo inzitten, wij hebben hen de autosleutels gegeven zodat zij vast vooruit konden gaan en wij nog een beetje van de omgeving konden genieten😉Toen wij aankwamen zaten zij al lekker aan de yoghurt en de melk aan de picknick tafel en konden wij zo aanschuiven.
laten wij het maar bij torretjes houden :)
Toen we terugreden kreeg Fabian een flash flood warning voor dit gebied op zijn telefoon, we zagen even later allemaal zand over de weg, ik had al gelijk zoiets van dat gaat hem niet worden morgen die Sulphur creek. 
De kinderen wilden graag pizza eten, er zit een leuke pizza tent tussen Torrey en de camping, mooi uitzicht over Capitol reef, life muziek, een dames band, leuk sfeertje.
 Fabian moest nog een vak terug krijgen van het eerste jaar, een vak dat hij echt niet leuk vindt, hij dacht dat hij hem weer niet had gehaald, eigenlijk wilde hij ook niet kijken maar Anne zag dat hij een mail binnen kreeg dat de uitslag er was, toch maar kijken en een big smile, hij heeft hem! 1e, 2e en de helft van zijn 3e jaar binnen, helemaal blij.
Happy! Anne controleert nog even of het wel klopt ;)

Michel was ook blij, zijn brilletje was op de grond gevallen en een blonde serveerster met cowboylaarzen, cowboyhoed en kort broekje raapte het voor hem op en aaide over zijn schouder😎 Volgens de kids was ze al aardig op leeftijd maar zag je dat niet door de cowboyhoed en de strakke benen, maar Michel vond haar wel mooi, zonder zijn brilletje op.😜
Toen we terug naar de camping reden zagen we de creek achter het visitors center weer flink stromen, we besloten de wandeling morgen dan maar over te slaan, hij zal nooit zo mooi zijn als vorige keer met dat bruine water en je moet gewoon geen risico nemen. We zagen nog meer sterren dan de avond ervoor, ondanks de Sulphur creek kon de avond niet stuk, Anne bsa en Fabian zijn laatste 1e jaars vak, allemaal blij😄😄

2 opmerkingen:

 1. Wat een mooi verslag! Ik moet nog even wachten maar mag in oktober die kant weer op!
  Als ik je foto's zie krijg ik nog meer zin!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij zijn vorig jaar in die periode geweest, iets later, begin november, hele mooie periode om te gaan!

   Verwijderen