zondag 23 juli 2017

Where the hell is Hanksville

 Toen het vannacht wat rustiger werd hebben de dames ook nog een beetje geslapen. Ik was echter al weer vroeg wakker en als je dan je tentje open doet en de zon achter de buttes ziet ben je de helse nacht snel vergeten.

Plekje # 25

Boven parkeer je de auto, staan de picknicktafels en restrooms en douches
Vlakbij onze tent stonden 2 paarden te grazen dat maakt het plaatje compleet.
We hebben ontbeten bij de picknick plaats bij de camperplekken en even geskyped met opa en oma wat wel hilarisch was, opa wist niet meer precies hoe de camera werkte waardoor we of in zijn neusgaten keken of zijn voeten zagen. De kids waren naar 4 dagen kamperen wel toe aan een hotel, we hebben de best of town geboekt, de beste van de 2 die er zijn in Hanksville.😏.
We moesten weer een stukje dezelfde weg terug, nu over de moki dugway omhoog waar we gister via de switchbacks naar beneden reden. Onderweg hadden we nog een klein National park op de planning, Naturalis bridges National monument, een heel rustig park met een scenic route van 9 Miles waaraan 3 natuurlijke bruggen liggen. Bij de eerste 2 heb je een uitzichtpunt, bij de laatste heb je een korte trail tot  onder de brug, Michel en ik hebben dat nog gedaan, de kids hebben gekeken hoe wij het ervan af brachten😜 Je kan ook een langere trail lopen naar alle bruggen maar het hotel lonkte😄
Hierna volgde weer een prachtige weg, we zijn nog gestopt bij Hite ovelook, je hebt hier een heel mooi uitzicht over de Colorado river en de uitlopers van lake Powel.Om half 3 waren we bij het hotel, het meisje was nog even bezig en vroeg of we over een half uurtje terug konden komen. We zijn toen wat gaan eten en drinken bij Blondies diner aan de overkant, uit het reisverslag van Michelly heb ik vernomen dat ze hier heerlijke milkshake hebben dus die hebben we even getest en ze waren echt heerlijk Elly! Michel en Fabian namen beiden nog een cheeseburger en Anne mozzarella sticks. In de diner kon je shirtjes kopen met de tekst Where the hell is Hanksville, het is dan ook een gehuchtje in the middle of nowhere maar wel in een mooi gebied, wij hebben dit als tussenstop genomen omdat de camping in Capitol reef first come first serve is en we er dan op tijd zijn. Het was hier weer flink warm, 36 graden, volgens het meisje van het hotel valt er hier bijna geen regen terwijl 60 km verder er wel veel valt. Even na 3 inchecken en even relaxen op de kamer, ondertussen een wasje gedraaid, heerlijk even languit op bed. 
We zijn gaan eten bij het steakhouse, Dukes slickrock grill, waar ze de beste spare Ribs in de weide omgeving serveren, ook de best in town zeker zei Fabian al, maar volgens de mannen waren ze echt heerlijk. Anne had lekkere pasta en ik een broodje met heerlijk stoofvlees. 
Na de korte nacht gisteren hadden we een lange rustige avond voor de boeg. Fabian en Anne  kwamen mijn camera's halen zodat ze alle foto's konden uploaden en bekijken. ik heb het verslag bijgewerkt en Michel keek tv. Lekker gedouched en toen ging eindelijk het licht uit voor een lange nacht.

2 opmerkingen:

  1. Heerlijk om met jullie mee te reizen vanaf de bank. Geniet van jullie mooie reis. Groetjes, Saskia (Sassya op het forum)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hee dat is leuk . Wij hebben in januari ontbeten bij Blondies. Het was de enige plek in de omgeving waar dat kon. Alles was toen gesloten. En het was er koud!!😊
    Veel plezier verder

    BeantwoordenVerwijderen