donderdag 20 juli 2017

Dag 4, Canyonlands

 We werden vanochtend al om 6 uur wakker, de mannen hadden goed geslapen, de dames iets minder­čśĆom 8 uur gingen we op weg naar Canyonlands National park. Eerst even langs het visitors center, even vragen hoe het is met de false kiva trail en de Schafer trail, ik dacht dat deze vanaf vandaag gesloten zou zijn maar dat is pas vanaf morgen de 18e tot 28 juli.De staat van de weg was goed mits een 4wheel drive, hij vertelde ook de de Long canyon road waar we gisteren waren al een paar jaar in heel slechte staat is. Ik heb de False kiva trail in de Garmin navigatie staan dus dat is makkelijk, je wil hier niet verdwalen in de dessert. Fabian en Anne waren we even kwijt, die stonden allerlei fotoboeken te bestuderen­čśĆaltijd even leuk zo'n visitors center.
Eerst stopten we nog bij Green river overlook, hiervan zagen we gister in Moab een hele mooie foto, het was dan ook een mooi uitzicht punt en fotostop.
Fabian
Anne

 Michel kwam er opeens achter dat er geen batterijen in de Garmin zaten, dus weer terug naar het visitors center waar we ze gelukkig konden kopen. Daarna parkeerden we de auto bij de parkeerplaats van Alcove springs trailhead, hiervandaan liepen we ongeveer 100 meter terug over de weg waar de trail naar False kiva start, een trail van 5.5 km, volgens de ranger vrij vlak, ik weet niet wat hij vlak noemt, alleen de eerste 50 meter waren vlak verder alleen maar klimmen en dalen. Het was een mooie wandeling, op een gegeven moment zie je boven je in de canyonwand een alcove, daar klim je naar toe en daar  is de kiva, een kiva is een religieuze, spirituele plek van de indianen, men weet echter niet zeker of deze plek echt een religieuze indiaanse plek is vandaar de naam False. Het was nog een flinke klim naar boven en dan denk je altijd, je moet ook weer naar beneden, dat is enger dan naar boven.
 Het uitzicht vanuit de kiva was prachtig. We waren er rond 12 uur, met oog op het licht was het moeilijk een goede foto te maken. We hebben hier een half uurtje gezeten, even goed drinken, een koekje en genieten van de omgeving, behalve een ranger hebben we niemand gezien.

Niet bepaald een walk in the park


3 bovenstaande van AnneBovenstaande van Fabian

Hier zie je de Alcove boven in de berg waar de kiva is
De terugweg ging ondanks het dalen prima, het was wel heel warm, je hebt  nergens schaduw en loopt in de volle zon. Even waren we de weg kwijt dan is het toch prettig dat je de Garmin bij je hebt. Bijna overal staan cairns, stapeltjes stenen, maar op een plekje waren ze even weg, Anne was al een bergje opgeklommen maar geen cairns meer, toen de Garmin erbij gepakt en moesten we toch de andere kant op, een extra bergje voor Anne dus. Daarna was het weer duidelijk te vinden, we hebben Anne en Fabian de autosleutels gegeven zodat zij vooruit konden, zij gaan wat sneller dan ik, zodat ze lekker koude melk bij de auto konden drinken, Anne was wat bevangen door de hitte en snakte naar een koud glas melk. Snel de airco aangedaan en even bijkomen in de auto. 
Toen we allen weer een beetje bij waren gekomen reden we verder naar uberheaber krater, er is hier heel vroeger een meteoriet ingeslagen waardoor een grote krater te zien is met mooie kleuren steen, weer een heuveltje op lopen maar gelukkig maar een klein stukje.
Daarna zijn we nog naar het grandview point gereden, dit is maar een paar meter lopen naar het uitzichtpunt.
Fabian wilde nog naar Mesa arch,  van de bekende Google afbeelding. Ook dit is 400 meter lopen, er kwam op dat moment een donkere lucht aan en we zagen onweer in de verte, even snel wat foto's gemaakt en weer snel terug naar de auto.

Eigenlijk wilde ik nog naar Musselman arch maar toen we de schafer trail opreden begon het hard te regenen. De schafer trail is een dirt road die behoorlijk steil met switchbacks naar beneden gaat, normaal al een beetje eng maar nu met de regen!
Anne vond het doodeng en zag ons al de afgrond inglijden, als je ook ziet hoe snel het gaat met nog maar een klein beetje regen, we zagen al snel watervalletjes van de bergwand naar beneden komen. Michel kreeg ons gelukkig veilig beneden­čśäer zijn wel eens auto's de afgrond ingegaan maar meestal met gewone auto's zonder 4 wheel drive, dan moet je zo'n weg niet nemen. Als je naar Musselman arch gaat moet je dezelfde weg terug en omdat de regen op dezelfde plek bleef hangen hebben we de Potash road, ook een dirtroad, naar Moab genomen, 32 Miles hobbelen, Fabian vond het in het begin wel leuk maar op een gegeven moment was hij er wel klaar mee met dat gehobbel. Het weer werd  snel beter op de Potash road, we gingen van 17 graden in de regen boven in Canyonlands naar 38 graden met zon in Moab. Het is een mooie weg door cowboyland, er zijn hier veel films opgenomen, 5 jaar terug hebben we deze weg ook gereden en kwamen we op de set van Johnnie Depp en zagen hem in eigen persoon .
In de verte zie je de weg lopen


weer veilig beneden
Onderweg langs de Potash road
Anne en Fabian mochten kiezen  wat we zouden eten, dat werd dus de pizzahut, ambiance, nul­čśĆwel lekkkere pizza's, daarna nog een ijsje bij de Mac. Fabian had de avond ervoor een spannende droom gehad, vertelde hij. Hij liep achter Anne toen zij van achter door een mountain Lion werd aangevallen, hij sprong bovenop de mountain Lion vocht en redde Anne haar leven, hij heeft geen tatoeage op zijn arm maar de krassen van de nagels van de mountain Lion als bewijs van zijn heldendom­čśä 
Terug bij de tent lag er een mooie grote tor voor hun tent, vooral heel groot! Anne vond hem maar eng, we hebben hem met een stokje weg geschoven, toen begon hij heel hard te sissen, Anne sprong een meter de lucht in. Later lag er een heel klein torretje op haar luchtbed, ipv van een mountain Lion moest Fabian Anne nu redden van een klein torretje in de tent­čśť

2 opmerkingen:

  1. weer heerlijk meegenoten. Wel makkelijk als er zoveel mensen ineens mee helpen met foto's maken. Ziet er allemaal prachtig uit

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige foto's. Ik blijf het zeggen wat mooi allemaal.

    BeantwoordenVerwijderen