dinsdag 25 juli 2017

No mars, no Sulphur creek

Na een heerlijk nachtje in het hotel, hoewel Anne en Fabian midden in de nacht wakker werden gebeld 😉, zijn we gaan ontbijten bij hetzelfde steakhouse waar we gister hadden gegeten, Fabian ging voor de full breakfast, Anne wentelteefjes en ik pancakes, Michel had genoeg aan koffie.
Ik had van Rudi van het Amerika forum de coördinaten van het Mars desert research station dat hier ergens in de desert moet liggen. Hier wilden we wel even gaan kijken. Ze bootsen hier het leven op Mars na en doen onderzoek. Je gaat weer over een dirtroad, het lijkt wel een maanlandschap waar  je rijdt. De plek waar het zou moeten zijn was echter niets te vinden, we hebben nog een stukje rond gereden maar niets, misschien is het er niet meer of waren de coördinaten toch niet helemaal goed. Het was in ieder geval weer een mooi stukje om te rijden 😃
Niet gevonden


Crested butte, hier in de buurt is de Moonscape overlook maar gister had niemand meer zin erheen te gaan
Daarna doorgereden naar Capitol reef National park waar we rond half 1 aankwamen, er was nog plek genoeg op de campground, we stonden weer op hetzelfde plekje als vorige keer C 52. Wat is het hier toch heerlijk rustig, we hebben de tentjes opgezet luchtbedden opgepompt en zijn lekker buiten gaan liggen, in de schaduw under the tree.


Michel en ik zijn bij het visitors center gaan informeren of de Sulphur creek te belopen is maar ze adviseerde ons het niet te doen, hier is het prachtig weer maar 10 Miles verderop regende het hard, al dat water gaat naar beneden door de creek waardoor flashflood ontstaat. We zitten in het monsoon seizoen en dan heb je regelmatig in de namiddag hevige buien waardoor flash floods ontstaan. We zagen in de verte ook donkere wolken en het rommelde wat in de lucht. In zo'n smalle creek wil je niet zitten als er flooding wordt verwacht. Vorige week zijn er in Arizona nog 10 mensen verdronken bij een flash flood.
 Voordat we gingen eten hebben we vanaf de camping een trail gelopen, de Cohab canyon trail, hierbij stijg je  snel omhoog waarbij je mooie uitzichten hebt op de vallei en de campground, eenmaal boven ga je de canyon in, heel mooi. Ik stond weer bijna op een slangetje, ze zijn zo snel, geen tijd voor een foto. Even  later vloog er weer een grote Monarch vlinder om ons heen hij ging bijna op me zitten, hadden we eigenlijk moeten filmen maar de kids hadden hun mobiel niet bij zich. Je loopt dezelfde weg weer terug, we zagen weer de yellow bellied marmot, zulke schattige beestjes, er zijn er hier veel van, net als heel veel hertjes, en konijnen die ook over de campground lopen. 

Campground van bovenafdonkere luchten boven de bergenWe zijn boodschappen gaan doen in Torrey, 11 Miles van de campground en daarna gaan eten bij Slackers waar Fabian en Anne al de hele tijd naar uitkeken. Ze hebben hier heerlijke burgers, alom bekend. In de avond hoorden we eerst nog wat gerommel in de bergen, later klaarde het helemaal op. Capitol reef is een van de parken van de International dark sky association(IDA), er is hier heel weinig lichtvervuiling, je ziet dan ook duizenden sterren ondanks dat het een beetje bewolkt was.2 opmerkingen:

  1. zo meelezend lijkt het net of ik er zelf ben. Heerlijk genieten

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De onderste marmot heeft een vliegje op zijn kop als je goed kijkt ;)

      Verwijderen